Evelin Kjellgren håller i kurser för att spåra med hund. Foto: SVT

Detta krävs för att vara eftersöksjägare

Uppdaterad
Publicerad

Evelin Kjellgren och hennes pappa Sören har varje vår och sommar kurser i att spåra med hund. Det är ett bra sätt att komma i kontakt med hundägare som kan passa som eftersöksjägare.

I trakterna runt Valdemarsvik har det inte varit svårt att hitta eftersöksjägare. En orsak är de kurser som Evelin och Sören Kjellgren håller i.

Hundägare som vill använda sin hund till att spåra med söker sig till kursen. Inte alla, men en del av deltagarna visar sig vara lämpliga som eftersöksjägare. Att hitta nya eftersöksjägare är inte den egentliga orsaken till att kursen finns, men det gör att Sören Kjellgren kommer i kontakt med många hundägare.

För att kunna bli eftersöksjägare måste man klara vissa prov och inneha vissa licenser och så måste man bli godkänd av polisen. I klippet ovan kan du höra vad som behövs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet