Digitaliseringen – redan på museum

Uppdaterad
Publicerad

De flesta har en telefon som kan göra mycket mer än att ringa och många har inte använt kontanter på ett bra tag. Vi lever i digitaliseringens tid och om just det handlar Arbetets museum nya utställning Digitopia.

Arbetets museum i Norrköping har alltid berättat om vårt arbetsliv och vårt vardagsliv. Idag känner många att hela vår värld förändras i och med digitalisering och att artificiell intelligens används allt mer. En förändring värd att skildra menar museet, även om vi fortfarande lever mitt i denna förändring.

– Det handlar ju väldigt mycket om att öppna ögonen och att få folk att reflektera över hur vill vi ha det egentligen, säger utställningens producent Josefine Höijer.

Norrköping

En viktig person i produktionen av utställningen är konstnären Sahar Burhan.

– Alla människor, även barn, har mobiltelefon i handen och frågan är vad gör vi idag? Vad väntar vi oss av framtiden? Det här handlar om en stor fråga tycker jag och en jätteviktig fråga, säger Sahar Burhan.

Utställningen ska finnas som basutställning På Arbetets museum i Norrköping i åtminstone fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet