Foto: Jessica Gow / TT

Digitalt valborgsfirande i Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

För att minska smittspridningen av coronaviruset har Åtvidabergs kommun beslutat att inte arrangera valborgsfirande på Kanonvallen. Istället erbjuds firandet digitalt.

Musikframträdande och vårtal kommer åtvidabergsborna kunna ta del av hemifrån under valborgsmässoafton, skriver kommunen på sin sajt.

Samtidigt kommer närvaron av vuxna stärkas under kvällen och en informationskampanj om ungdomar och alkoholvanor förmedlas via sociala medier, uppger kommunen.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Boxholms kommun arrangerar inte valborgsmässofirande och nationaldagsfirande i Folkets park i Boxholm på grund av corona.

Den rådande coronapandemin har gjort att många kommuner genomför digitaliserade event och SVT Nyheter Öst har träffat Professor Elin Wihlborg som forskar om digitalisering. Hör hennes analys i klippet nedan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet