Foto: Jessica Gow / TT

Distansstudier efter oro på skola

Uppdaterad
Publicerad
En skola i Motala kommun är stängd idag och eleverna ges undervisning på distans, med anledning av en rad allvarliga händelser den senaste tiden.

Enligt uppgift till SVT Nyheter Öst har det förekommit allvarliga hot och trakasserier mellan elever på skolan. En person med insyn i verksamheten bekräftar att det varit ”mycket som hänt på skolan och många som känner sig otrygga.”

Personen berättar också att man under dagen därför håller skolan stängd för elever för att diskutera och komma fram till en lösning. ”Det har varit några händelser, tråkiga incidenter,” säger personen som inte närmare vill gå in på några detaljer.

Ordningsvakter på skolan

Securitasvakter har varit på skolan för att säkra dörrar och trygga upp och extra personal har satts in, berättar personen vidare.

Rektor på den aktuella skolan sitter upptagen i möte och vill inte bekräfta några uppgifter. Stationsbefäl i Motala kommun känner inte till situationen när SVT Nyheter Öst ringer och frågar.

Biträdande förvaltningschef bildning på Motala kommun vill inte närmare gå in på orsaken till att skolan har stängt för elever under dagen.

– Jag vet att vi har en skola som har hemstudier idag, säger Ulrika Stålknapp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer