Foto: Niklas Luks

Död person funnen i lägenhet i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen rapporterar på torsdagseftermiddagen att man har anträffat en död person i en lägenhet i Norrköping.

Polisen har börjat utreda omständigheterna omkring dödsfallet, och inlett en förundersökning om grovt vållande till annans död och brott mot griftefriden.

Polisen har även gripit två personer, en kvinna och en man i 40-årsåldern, som misstänkta för brotten.

Treåriga Esmeraldas död

– Initialt är det svårt att sätta en brottsrubricering när man hittar en död person. Det kan hända att den ändras, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson i region Öst till TT.

För att försöka bilda sig en uppfattning om vad som har hänt kommer polisen knacka dörr i huset och en teknisk undersökning kommer pågå under eftermiddagen.        

Polisen är förtegen om ärendet

Strax före klockan 17 uppger polisen att den tekniska undersökningen pågår.

– Vi håller även förhör med de två gripna personerna, säger Åsa Willsund, presstalesperson till SVT Nyheter Öst.

Polisen är i övrigt förtegen om ärendet.

Åsa Willsund, presstalesperson polisregion Öst. Foto: Fredrik Ahl/SVT

– Det är ett så pass grovt brott som utreds och vi vill hålla på detaljerna inledningsvis, säger Åsa Willsund och tillägger att man försöker klargöra bilden av det inträffade.

Har kvinnan och mannen en relation?

– Det kan jag inte gå in på, säger hon.

Brott mot griftefriden, vad innebär det?

– Det kan vara att man välter gravstenar, eller gräver upp en grav. Det kan också vara att man inte informerar om en avliden person, att man inte kallar på hjälp från ambulans eller polis, säger Åsa Willsund.

Under torsdagskvällen anhölls de två gripna av åklagare, misstänkta på sannolika skäl för grovt vållande till annans död. Även brottsrubriceringen brott mot griftefriden kvarstår, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet