Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikko Lindskog/SVT

Åklagaren om dödsolyckan i Norrköping: ”Utredning ska ge klarhet”

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom personerna som var inblandade i dödsolyckan i Norrköping är minderåriga har en utredning i enlighet med lagen med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare inletts. Det ska ge klarhet i vad som inträffade i olyckan där en 15-åring miste livet.

– Är det så att man misstänker att någon under femton år har begått ett allvarligt brott, det vill säga ett brott med straffskala på minst ett, år så ska man inleda en sådan här utredning för att klargöra vad som har hänt, säger Anna Jakobsson.

Nu ska en undersökning genomföras av bilen för att utreda om det kan ha varit något fel på fordonet, som ungdomarna färdades i. Pojkarna som var med om olyckan och som alla vårdats på sjukhus för sina skador, ska också höras. Syftet med utredningen är inte att lagföra någon, då man under 15 år inte är straffmyndig.

Norrköping

– Man kan inte åtalas för något brott, men vid allvarliga brott utreder man ändå det hela för att få klarhet i vad som har inträffat.

Det var under måndagseftermiddagen som olyckan inträffade på Campingvägen i Norrköping. En 15-årig pojke avled av sina skador, och ytterligare sex personer i 15-årsåldern som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus. En person vårdas fortfarande på sjukhus, uppger Region Östergötland på onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet