Foto: Polisen

Domen skärps till sex års fängelse

Publicerad

Göta hovrätt skärper domen för den yngling som dömts för knivattacken i ett köpcentrum i Norrköping tidigare i år. Gärningsmannen döms till sex års fängelse för försök till dråp.

Det var i april som två yngre män träffade på varandra i ett köpcentrum. De båda var osams sedan tidigare och nu blev det konfrontation. Den äldre, en 20-åring från Norrköping, sköt en två år yngre man med en kolsyrepistol. Sedan tog han fram en kniv och högg så djupt att lungsäckarna skadades.

Norrköpings tingsrätt dömde 20-åringen till fem års fängelse för grov misshandel. Hovrätten gör istället bedömningen att händelsen ska ses som försök till dråp.

I domen skriver hovrätten att gärningsmannen måste ha varit medveten om att knivattacken skulle kunna vara dödande. Därför ändras brottsrubriceringen och straffet skärps till sex års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.