Döms till rättspsyk efter kidnappning utanför Linköping

Publicerad

En man döms nu till rättpsykiatrisk vård efter att ha kidnappat och misshandlat en man utanför Linköping, mellan Tallboda och Linghem. Ytterligare en man frias helt.

Det var den 11 januari tidigare i år som en blodig man i 50-årsåldern hittades vid vägkanten mellan Tallboda och Linghem, strax utanför Linköping. Enligt domen blev mannen kidnappad i Norrköping när han skulle ta spårvagnen till jobbet och tvingades sedan in i en bil av män beväpnade med pistoler. I bilen blev mannen både dödshotad och misshandlad.

Han lyckades själv kasta sig ur bilen och undkomma sina kidnappare.

Samma dag greps en 58-åring och en 18-åring. Nu har domen fallit. Den äldre mannen döms till rättspsykiatrisk vård för grov misshandel och människorov. Den yngre mannen frias helt. Enligt Norrköpings tingsrätt går det inte att styrka att mannen haft något med händelsen att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet