Foto: Johan Nilsson/TT / SVT

Dråpmisstänkta på Gotland helt avskrivna från utredningen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer som tidigare misstänkts för dråp i samband med att en man i 20-årsåldern hittades död på Gotland tidigare under februari, har nu helt avskrivits från utredningen.

Ayman Aboulaich, förundersökningsledare vid polisen, säger till P4 Gotland att det inte längre finns någon anledning att bedriva förundersökningen.

– Vi har kommit fram till att det rör sig inte om något brott som har lett till dödsfallet, säger han till radiokanalen.

Gotland

I övrigt vill polisen inte berätta mycket om händelsen.

I första skedet var brottsrubriceringen dråp alternativt vållande till annans död. Två personer anhölls senare som misstänkta för dråp, men de släpptes sedan i tisdags förra veckan.

Det var vid 16-tiden på söndagen 3 februari som polisen fick larm om att en skadad person hade körts in till sjukhus. Den skadade mannen var död vid ankomst till Visby lasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet