Hör Peter Wennerqvist och Sabina Palm berätta om drop in-vigseln. Foto: Erika Landt/SVT

Drop in-vigsel anordnades på alla hjärtans dag

Uppdaterad
Publicerad

För att fira alla hjärtans dag anordnade bland annat Ekeby kyrka i Boxholm drop in-vigsel och dop. Ett par var föranmält för vigseln, som efter flera försök under förra året kunde gifta sig på söndagen.

Snön gnistrade i solskenet utanför Ekeby kyrka i Boxholm på alla hjärtans dag. I kyrkan stod Boxholms församling redo att ta emot både föräldrar som ville döpa sina barn och par som ville gifta sig på en så kallad drop in-dop och vigsel. Något som kyrkor runt om i Sverige anordnar under alla hjärtans dag.

”Helt rätt”

Ett par som kom in på eftermiddagen för att gifta sig var Sabina Palm och Peter Wennerqvist. De skulle egentligen gifta sig förra året, men på grund av pandemin gick det inte som planerat. Trots det beskriver paret som underbart att få gifta sig på genom drop-in.

Boxholm

– Det känns bara helt rätt att göra det så här, säger Sabina Palm.

Hör mer om drop in-vigslarna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boxholm

Mer i ämnet