Foto: Google Earth

En person död i drunkningsolycka i Gryt

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 09 skickades ett larm ut om en drunkning nära Lövudden i Valdemarsviks kommun. En person ska senare ha hittats under en brygga. Personen fördes därefter till sjukhus med ambulans, uppger Räddningstjänsten Östra Götaland (RTÖG).

Vid lunchtid meddelade polisen att det rör sig om en man i 85-årsåldern vars liv inte gick att rädda.

Polisen uppger också på sin sajt att den avlidne mannens närmast anhöriga har underrättats.

– Det finns inga misstankar om något brott i samband med drunkningen. Ingången när vi larmades dit var att en person försvunnit och troligen fastnat under en brygga, säger polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Låg länge i vattnet

– Personen har troligen legat i vattnet i cirka 30 minuter, sa Christian Lind, vakthavande befäl på RTÖG, tidigare under tisdagen

Insatsen leddes av Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral. Räddningstjänsten skickade fem enheter till olycksplatsen; från Valdemarsvik och dykare från Norrköping. De sistnämnda behövde dock aldrig gå i vattnet. Dessutom sändes två ambulanser till platsen.

– Två båtar från Sjöräddningen hjälpte också till med transporter till udden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valdemarsvik

Mer i ämnet