Dubbelmordet i Mantorp tas upp i hovrätten Foto: SVT/Jonas Tubbin/TT/Jeppe Gustafsson

Dubbelmordet i Mantorp upp i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den man som dömts i tingsrätten för dubbelmordet i Mantorp förra sommaren hävdar fortsatt att han är oskyldig, och nu ska fallet få sin prövning i nästa instans. Förhandlingen inleds i Göta hovrätt i Jönköping i dag och avslutas på fredag, enligt plan.

SVT Nyheter Öst når kammaråklagare Helene Gestrin för en kommentar precis innan förhandlingarna drog igång.

– Vad jag vet så kommer ingen ny bevisning presenteras, så hovrättsförhandlingen blir en repris av tingsrättens.

Dubbelmordet i Mantorp

24-åringen dömdes i maj i år till livstids fängelse för de brutala morden på en man och kvinna i Mantorp utanför Linköping. Tingsrätten ansåg att mannen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” och att morden har ”karaktär av ren avrättning”. Domen låg helt i linje med åklagarens yrkande.

Led inte av en allvarlig psykisk störning

24-åringen medger att han var i huset, men säger att han hade sällskap av två andra män och att han gav sig av innan offren skadades. Han har däremot erkänt bedrägeribrott, då han tog ut pengar från parets bankkonto efter det att han lämnat huset.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen inte led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet