Åke Svensson, Lars T Jacobson, Christer Elderud och Lars Rosengren. Foto: Jeppe Gustafsson

Efter 15 år – Kameramuseet i Vadstena stänger

Publicerad

Pressfotografernas klubb östra, PFKö, avvecklar sitt kameramuseum och fotogalleri i Leksaksmuseet/Slottsgården i Vadstena – det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Museet har funnits på platsen i 15 år och bakgrunden till avvecklingen är att Slottsgårdens nya ägare, Vadstena Klosterhotell, kommer att bygga om lokalerna till hotellrum.

– Det är såklart väldigt tråkigt att vi måste lägga ner verksamheten. Museet och utställningarna har varit ett skyltfönster för hela PFK. Det har faktiskt varit det enda stället i hela Sverige, utanför Stockholm, där vi kunnat visa våra bilder och arbetsredskap över tid, säger Stefan Jerrevång, ordförande i Pressfotografernas Klubb östra i pressmeddelandet.

Vadstena

Museet invigdes våren 2007 och har sedan starten visat närmre 40 fotoutställningar.

– Bildjournalistik speglar vad som sker i samhället, blir tidsbilder och visar händelser som många av oss minns, säger Stefan Jerrevång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vadstena

Mer i ämnet