Museidirektör Niklas Cserhalmi berättar mer i klippet om beslutet att stänga Arbetets museum Foto: SVT Christian S Zetterdahl

Efter de nya råden: Arbetets museum stänger

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Folkhälsomyndigheten skärper restriktionerna för Östergötland så har Arbetets museum nu tagit beslutet att stänga sina dörrar.

Smittspridningen av covid-19 har ökat kraftigt i samhället och i de senaste råden står det bland annat att man ska avstå från att besöka museer.

– Folkhälsomyndigheten har uppmanat människor att avstå just ifrån museibesök. Likaså har kommunledningen i Norrköping uppmanat sina nämnder att hålla museer, bibliotek och badhallar stängda. Vi vill gärna hålla öppet och välkomna människor  – men tyvärr har vi inget annat val än att stänga museet, säger Niklas Cserhalmi, museidirektör på Arbetes museum.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

De nya restriktionerna gäller i första hand fram till 19 november.

Hör mer om beslutet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet