Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet ovan kan du höra Ramunderstadens reaktion på konkursbeskedet Foto: SVT

Hyresvärden i Söderköping om byggkonkursen: ”Åh nej, inte nu”

Uppdaterad
Publicerad

Konkursen kom överraskande för den kommunala hyresvärden, Ramunderstaden i Söderköping. Nu ska det utredas vem som egentligen äger vad på byggarbetsplatsen.

– Första tanken var ju, ”åh nej, inte nu”, säger Ramunderstadens vd Caroline Ring.

Arbetet med att riva ut gamla rör och badrum hann påbörjas. Att bara flytta tillbaka hyresgästerna är helt enkelt inte möjligt.

Det konkursade bolaget, Melanders bygg, hade huvudansvaret för att göra stambyte och bygga nya badrum i Ramunderstadens lägenheter. Som så ofta anlitades sedan underentreprenörer, vilket gör att det krävs en hel del arbete för att reda ut vem som äger vad och i förlängningen vad konkursboet kan sälja för att få in pengar till fordringsägarna.

Söderköping

Vill säkra tillgångar

Varför byggbolaget fick ekonomiska problem undersöker nu konkursförvaltaren. Hans uppgift är framförallt att säkra de tillgångar som finns i bolaget för att skulder och fordringar ska kunna betalas.

Ett ljus i mörkret är att underentreprenörerna har uttryckt att de är villiga att fortsätta med renoveringsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Söderköping

Mer i ämnet