Mattias Granqvist, lokalpolisområdeschef Motala. Foto: Axel Brantemo/SVT.

Efter nya vattenskoterlagen – ”Ett bättre läge i år”

Uppdaterad
Publicerad

Från den första juli i år har polisen möjlighet att bötfälla den som spelar hög musik eller buskör med sin vattenskoter direkt på plats. Enligt polisen i Motala har skoterkörandet varit lugnare i år.

Brottet man gör sig skyldig till är förargelseväckande beteende. För buskörning med vattenskoter landar summan på 1500 kronor. Tidigare har en direktbot bara kunnat utfärdas till den som urinerar offentligt.

”Har varit en del fall”

Mattias Granqvist är lokalpolisområdeschef vid polisen i Motala och här har man tidigare haft problem med buskörning på vattenskoter – framför allt vid den populära badplatsen Varamon. Enligt honom är situationen i år bättre i hans område.

Motala

– Det har varit en del fall men på det hela taget är det ett bättre läge i år. Det största problemet är att man inte respekterar badande eller överskattar sin egen körförmåga, säger han till SVT Nyheter Öst.

I klippet berättar Mattias Granqvist mer.

Så många böter har utfärdats i polisregion öst sedan första juli:

• Onödig och störande körning med motordrivet fordon vid bostadsbebyggelse: 5

• Förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela musik: 5

• Med fartyg tagit färdväg, hållit hastighet eller annars färdats så att omgivningen i onödan störts: 0

Källa: Polismyndigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet