Östgötlaleden ska få en förbättrad skyltning Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Efter ökat intresse för naturen – nu rustas Östgötaleden upp

Publicerad
Under de senaste åren har intresset att vistas i naturen ökat kraftigt. Nu har Östgötaleden beviljats en miljon kronor av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och Region Östergötland, för att förbättra skyltningen av leden.

– Vi ser en positiv explosion av intresse nu när många väljer naturen framför annan fritidssysselsättning. Naturen fyller en viktig funktion för folkhälsan när andra fritidsintressen inte kan bli av. Intresset för vandring och naturturism kan även gynna många besöksnäringsföretag. Därför satsar vi nu stort på att stärka kvaliteten på leden, säger Anne Hederén, ansvarig för Östgötaleden på Region Östergötland.

Syftet med projektet är placera ut fler och tydligare skyltar med vägvisningar, avstånd och information utefter leden och vid entrén, för att på så sätt ge en bättre vandringsupplevelse för besökaren.

– Att förbättra Östgötaledens tillgänglighet är en viktig del av vårt strategiska arbete, eftersom den med sina 140 mil är en fantastisk tillgång för länet. Tack vare satsningen stärker vi förutsättningarna för friluftsliv, naturturism och besöksnäring, vilket kommer väl till pass när vi under pandemin ska hemestra, säger Eva Andersson (S), ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer