Carl-Johan Kristiansson, verksamhetschef Wisby Strand, ser nu ljusare på framtiden. Foto: SVT arkiv, Privat.

Möten och kongresser på väg tillbaka efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

År 2020 gick mot ett rekordår. Men sedan kom pandemin, och istället blev det rekord åt det negativa hållet. När Sverige nu har släppt restriktionerna börjar mötesbranschen komma igång igen.

– Vi får in förfrågningar dagligen från folk som vill mötas, säger Carl-Johan Kristiansson, verksamhetschef för kongresshallen Wisby Strand.

Pandemin försatte hela mötesbranschen i ett svårt läge. Wisby Strand fick ställa in flera evenemang, och personal sades upp. Bolaget har nu börjat anställa igen, men man bygger upp organisationen lite i taget. Ännu har man en lång väg kvar till det läge man var i innan pandemin.

I klippet ovan berättar Carl-Johan Kristiansson om hur lång tid han tror att det kommer att ta innan branschen är tillbaka på samma nivå som före pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet