Madeleine Östling och Kim Martin-Hasson berättar om hur det är att dela på sportchefsrollen. Foto: SVT//FREDRIK PERSSON / TT

Efter sportchefs-strulet – LHC-damerna går för guld

Uppdaterad
Publicerad

Sportchefen hoppade av efter bara ett par månader och den före detta sportchefen fick komma tillbaka. Trots strulet på försäsongen hoppas Linköpings hockeydamer bli ett lag att räkna med även i år.

– I år ska vi gå hela vägen. Tredje året gillt, säger huvudtränaren Madeleine Östling.

Hennes Linköping föll ifjol i SM-finalen mot Luleå i en till en början jämn matchsserie, som sen föll över till Luleås favör. I år finns inte lika mycket spets i laget i form av internationella storstjärnor. Istället är det hårt jobb, blandat med en mix av rutin och ungdomlig entusiasm som ska göra laget framgångsrikt.

– Jag känner att jag har ett otroligt bra lag med bra karaktärer och bra attityd, säger Madeleine Östling.

Rörigt i ledningen

Men försäsongen har varit strulig. Framförallt utanför isen – i den sportsliga ledningen.

I maj månad lämnade Kim Martin Hasson sin tjänst som sportchef. Josef Nilsson värvades – men sa hastigt och mindre lustigt upp sig för bara en månad sen. In återinkallades Kim Martin Hasson igen.

– Jag sa upp mig av en anledning, att jag var färdigt med det (sportchefsjobbet), men det var svårt att säga nej när de höga cheferna hörde av sig, säger Kim Martin Hasson.

Nu delar hon på sportchefsrollen med huvudtränaren Madeleine Östling.

Hur länge blir du kvar som sportchef?

– Tills vi hittar någon annan. Tanken är absolut inte att fortsätta till nästa säsong, säger Kim Martin Hasson.

Men de båda sportchefsvikarierna verkar ändå ha hittat harmoni tillsammans, i ett minst sagt trångt kontor. Hör vad de tycker om varandra i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.