Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
27 brandmän från 5 olika stationer är på platsen för att släcka branden. Lägenheten har evakuerats. Foto: Läsarbild

Batterier beslagtagna efter storbrand i Skäggetorp

Publicerad

I onsdags förra veckan utbröt en brand i Skäggetorp i Linköping. Hela bostaden fick evakueras och polisen utredde inledningsvis händelsen som mordbrand – men nu har rubriceringen ändrats.

Efter flera undersökningar har polisen valt att omrubricera händelsen som allmänfarlig vårdslöshet istället för mordbrand.

– Polisen anser att det inte finns något som tyder på att branden anlagts. Vi har sökt med hund och gjort en brottsplatsundersökning och har inte kunnat hitta någon brandfarlig vätska eller liknande på platsen, säger Lena Aslan som är förundersökningsledare.

Linköping

Beslagtagna batterier

Tidigt figurerade uppgifter om att en elcykel kan ha orsakat branden. Polisen har beslagtagit batterier och skickat dem på analys.

– Vi kan inte säkert säga vad som orsakat branden. Batterierna är skickade på analys och vi inväntar resultatet. Det är där vi är i utredningen nu, säger Lena Aslan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet