Efterlyst för mordförsök i Lambohov häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åring från Linköping som i förra veckan häktades i sin frånvaro misstänkt för mordförsök i Lambohov har under onsdagsmorgonen gripits. Det rapporterar Corren.se.

18-åringen häktades under onsdagseftermiddagen som misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Händelsen som mannen misstänks för utspelade sig den femte augusti i Lambohovs centrum i Linköping.

– Det gäller ett ärende i Lambohov där jag påstår att brotten har ägt rum utomhus. Ett antal personer har blivit hotade med ett vapen och det finns vittnesuppgifter som gör gällande att det förekommit skottlossning. Närmre än så vill jag inte uttala mig eftersom utredning pågår, sa Eva Nemec Nordh, chefsåklagare i en tidigare artikel.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Enligt Corren kunde 18-åringen gripas klockan 08.40 under onsdagsmorgonen och nu under eftermiddagen kommer han ställas inför häktningsdomare.

Mordförsöket i Lambohov inträffade samma dag som två tonårskillar besköts i Berga, varav en senare avled. Men det är oklart om det finns någon koppling mellan ärendena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet