Britt-Marie Johansson (S) och Claes Sjökvist (S) Foto: SVT/Privat.

Efterträdare till KSO-posten utsedd i Boxholm

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen stod det klart att Socialdemokraterna i Boxholm röstat fram Claes Sjökvist (S) till att efterträda Britt-Marie ”Brittis” Johansson till posten som kommunstyrelsens ordförande.

– Vi i arbetarkommunen har nu utsett en efterträdare. Men det ska upp i fullmäktige i juni också. Jag tycker det är ett bra val och det har gått demokratiskt till, säger Britt-Marie Johansson (S).

Om förslaget går igenom i kommunfullmäktige kommer Claes Sjökvist att tillträda tjänsten den förste juli senare i år.

– Jag är otroligt omtumlad. För mig var det här oväntat. Det var fyra personer som var nominerade och det känns svårt att ta in att det blev jag, säger han till SVT Nyheter Öst.

Vill skapa intresse

Claes Sjökvist är född och uppväxt i Boxholm och arbetar idag i Tranås kommun som kultur- och ungdomssekreterare.

– Den största utmaningen som jag ser är att skapa ett intresse för politiken, man vill ha en bra dialog med medborgarna. Jag tror det är särskilt viktigt att jobba mot ungdomarna. Sedan är det oftast väldigt lätt att man bara lyssnar på politiken och det som sker i Stockholm. Men det behöver ju inte vara det bästa för Boxholm. Det känns superhäftigt att vara med och styra skutan framåt i lilla Boxholm, säger han.

Johan Birath (S) har länge setts som en given efterträdare till Britt-Marie Johansson. SVT Nyheter Öst har varit i kontakt med honom, men han vill i nuläget inte kommentera ärendet ytterligare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Boxholm

Mer i ämnet