Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Jörgen Lindström mer om Eldkvarns kommande återförening och sista konsert. Foto: TT/Jessica Gow//SVT/ Christian Zetterdahl

Eldkvarn återförenas i Norrköping – för en sista konsert

Uppdaterad
Publicerad

När bröderna Carla och Plura Jonsson besökte Norrköping i höstas för en spelning på klassiska Broadway café så väckte delägaren Jörgen Lindström en idé om en avslutningsspelning för Eldkvarn.

Nu blir det verklighet – den 26 juli återförenas hela bandet för en sista konsert i Götaparken i Norrköping. 

– Jag har haft en personlig relation med bandet under många år och när bröderna var här så tog jag upp idén med en sista spelning. Efter ett par dagar ringer Plura upp och säger: ”Vi kör!” Jag blev så glad och fick rysningar över hela kroppen, säger en lyrisk Jörgen Lindström. 

Ett avslut där allt började

Att Eldkvarn finns i många Norrköpingsbors hjärtan är det ingen tvekan om. Jörgen berättar själv att han gick på Pihlska skolan, en bit från bandets stammisställe. Dit sprang han och köpte leverpastejmackor på rasterrna. Idag är han själv delägare av den aktuella café- och kvarterskrogen och han vill gärna lyfta fram vad ”Kungarna från Broadway” har betytt för Norrköping.  

– Det är ett band som verkligen satt Norrköping på musikkartan – under flera decennier. Därför är det extra roligt att Eldkvarn, bara ett brännbollsslag från Bråddgatan och Broadway Café, ska göra den här spelningen, säger Jörgen Lindström.

Hör mer om den sista spelningen för Eldkvarn i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet