Arkivbild. Foto: Christian Zetterdahl/SVT

Beslut om eldningsförbud i Söderköpings kommun

Uppdaterad
Publicerad
Från och med klockan 12 idag råder eldningsförbud i Söderköpings kommun. Beslutet togs i samverkan med och på inrådan av Räddningstjänsten Östra Götaland.

– Beslutet motiveras av att markvärden för överhängande brandrisker i kommunen bedöms vara extremt höga, säger Jonas Fredriksson, säkerhetschef i Söderköpings kommun i ett uttalande.

Beslutet gäller tillsvidare. Ansökan om undantag från förbudet ska göras hos kommunens tjänstgörande säkerhetssamordnare.

Beslutet:

Visa

Söderköpings kommun föreskriver med stöd av 2 kap. 7 § förordningen (2003:789) om skydd mot olyckor att följande ska gälla för Söderköpings kommun:

  1. Förbud mot eldning i skog och mark utanför sammanhållen bebyggelse. Förbudet omfattar aktiviteter som eldning, grillning och annan bränning med fasta bränslen (ved, kol, briketter, gräs, ris, grenar etcetera). Förbudet omfattar inte grillning och matlagning vid iordningställda platser utformade så att faran för antändning och spridning är låg.
  2. Förbudet gäller från onsdagen den 24 juni 2020 klockan 12:00 fram till beslut om föreskriftens upphävande.
  3. Undantag från förbudet kan i särskilda fall medges av Söderköpings kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Söderköping

Mer i ämnet