Elevjournaler i Norrköping på vift

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolor i Norrköping har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls. Elevhälsan gör nu en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Utöver bristande överföring har inte heller behörighetsstyrningen fungerat korrekt. Därför görs också en anmälan om personuppgiftsincident till Integritetsskyddsmyndigheten.

Elevhälsan, systemförvaltningen och leverantörerna har arbetat för att få ordning på journalerna och det är enligt kommunen nu bara ett fåtal journaler som är kvar att hantera under pågående vecka.

Utbildningskontoret har med anledning av det inträffade upprättat en åtgärdsplan som kommer att följas upp och utvärderas, skriver Norrköpings kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer