Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S). Foto: SvD/TT

Elförsörjningen på Gotland: Energiminstern kommer på möte

Uppdaterad
Publicerad

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) har tackat ja att komma till Gotland nästa vecka. Det för ett möte med Region Gotlands ledning om energiförsörjningen på ön.

Den 27 oktober kommer Anders Ygeman till ön. Det efter att regionen skrivit till ministern i frågan om Gotlands förutsättningar att vara pilot för ett hållbart energisystem, samt behovet av en robust elförsörjning på Gotland.

– Vi är tacksamma för den snabba respons vi fått från energiministern på vår inbjudan och ser nu fram emot ett konstruktivt möte på plats här på ön. Det är av yttersta vikt att det blir lite högre tempo i den här frågan nu. För att utveckla ett robust energisystem på Gotland baserat på förnybar energi behövs en ny fastlandförbindelse, säger regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius, (C) i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet