Misstänkt för försök till mord i Linköping anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen anhölls en man misstänkt för försök till mord. Det här efter att en man hittats med en skada från ett vasst föremål i Linköping.

Det var under natten mot lördagen som polisen fick ett samtal om misshandel i centrala Linköping. När polisen kom till platsen visade det sig att en man i 20-årsåldern hade fått en sårskada från ett vasst föremål i ena benet. Polisen kunde gripa en annan man, också i 20-årsåldern, efter händelsen.

Enligt Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion öst, anhölls mannen under lördagsförmiddagen, skäligen misstänkt för försök till mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Linköping

Kopplingar till andra händelser

Thomas Agnevik säger att polisen misstänker att den här händelsen kan ha kopplingar till andra händelser under natten. Bland annat ska två andra män ha gripits efter en allvarlig misshandel på Ågatan under natten. De anhölls senare, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

– Vi känner till att de här personerna som varit inblandade har kopplingar till varandra, säger Agnevik.

Det 18-åriga offret skadades enligt en bulletin från Region Östergötland allvarligt, och har opererats akut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet