Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Musik kan ibland kännas som att den svävar. Här handlar det om högtflygande musik på ett helt annat sätt. Foto: Daniel Hols/SVT

En flygande symfoni under Kulturnatten i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Till veckoslutet är det åter dags för Kulturnatten i Norrköping. En programpunkt kallas Sinfonia Volante och innehåller bland annat en flygande slagverkare och en flygande trombonist.

Kulturnattens föreställning är första gången som levande publik får möjlighet att se den här spektakulära blandningen av musik och akrobatik. Föreställningen är producerad av CirkL i samarbete med Norrköpings symfoniorkester. Under förberedelserna gjorde SVT-programmet Sverige! ett reportage som du kan se antingen på tv nu på lördag klockan 19:00 eller på SVT Play.

Föreställningen är alltså ett samarbete mellan cirkusartister och symfoniorkester. På sätt och vis är det här fortsättningen på ett projekt som pågick under 2021. Då skulle musiker firas upp längs väggarna på symfoniorkesterns vanliga scen i De Geer konsert och kongress i Norrköping. Pandemin gjorde att det inte gick att ha en vanlig publik i salongen utan istället blev det tre kortfilmer.

I klippet ovan kan du se en bit av ett längre reportage från SVT-programmet Sverige!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer