Foto: SVT

En hyllning till lokala klimathjältar

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Titti Knutsson har startat en samlingsplats för miljötips, Klimatfolket.se. Det är en webbplats där hon vill att Östergötlands miljöintresserade inspirerar varandra.

Idag samlas världens länder för det stora klimatmötet i Paris, men klimatarbete kan också föras i det lilla. Titti Knutsson intervjuar miljöarbetare i Östergötland till sin nya webbplats.

Nu senast träffade hon Magnus Lagher, en av Norrköpings största cykelentusiaster. Han är en av dem som tycker att Norrköping inte riktigt håller måttet som cykelstad. Cykelvägar som är för smala, saknar belysning eller som ska delas med fotgängare ställer till problem. Han tycker också att det ofta saknas bra parkeringsmöjligheter för cyklar och att man borde få ta med cykeln på Östgötapendeln.

#vårtklimat

”Nu lyssnar människor”

Titti Knutsson vill upplysa östgötarna om att det faktiskt pågår mycket miljöarbete men som hon tror att få känner till.

– Alla sektioner i samhället är igång med klimatfrågan nu och det tycker jag är väldigt spännande. Tidigare har det känts som att vi som håller på med miljöfrågor har varit som en isolerad ö där vi stått och hojtat, men nu lyssnar människor, säger Titti Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#vårtklimat

Mer i ämnet