En man avliden efter traktorbranden i Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

Efter traktorbranden i Ödeshög i onsdags där två män, far och son i 75- respektive 35-årsåldern, skadades har nu den äldre mannen avlidit.

Båda männen fördes till sjukhus med brännskador under onsdagskvällen och enligt en bulletin från Region Östergötland hade då den äldre mannen livshotande skador och hans tillstånd var kritiskt. Mannen vårdades på intensivvårdsavdelningen men avled under torsdagen. Anhöriga är underättade.

Den yngre mannens skador beskrevs som lindriga och kunde bli utskriven under torsdagen.

Ödeshög

Utreds som arbetsplatsolycka

Under torsdagsförmiddagen meddelade polisen att orsaken till olyckan kommer att utredas. Händelsen rubriceras som vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt, men jag hoppas vi kommer få lite mer klarhet efter att våra tekniker har varit på platsen idag, säger polisens utredare Anders Wallberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ödeshög

Mer i ämnet