Foto: Daniel Söderqvist/SVT

En man häktad för mordförsöket i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man från Örebro häktades idag vid Linköpings tingsrätt för försök till mord. Han misstänks ha huggit en påkörd man med ett vasst föremål i måndags. Den häktades advokat meddelar att 22-åringen erkänner.

Däremot uppger advokat Oscar Hillmann att han inte i dagsläget kan kommentera hur hans klient förklarar gärningen.

Det var vid lunchtid i måndags som 22-åringen misstänks ha först kört på en man i 45-årsåldern och sedan huggit honom med någonting vasst. Den skadade har hört av polisen.

Linköping

Häktad på sannolika skäl

Idag häktades han alltså med restriktioner och på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Vad det rör sig om för vasst föremål vill vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors fortfarande inte yttra sig om.

– Vi har ett föremål som vi ska undersöka tekniskt. Vad det är kan jag inte lämna ut till media, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Hon säger vidare att polisen har mycket teknisk utredning kvar att göra.

Inte bekanta

– Den misstänkte har lämnat sin förklaring till vad som skedde, men den vill vi också kontrollera. Ingenting som vi fått fram visar på att de båda känner varandra sedan tidigare.

Den skadade är utom livsfara med stannar kvar på sjukhus för observation, enligt en bulletin från Region Östergötland.

Åtal ska vara väckt senast om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet