Foto: TT

Man anhållen efter misstänkt mordförsök i Åtvidaberg

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord på en kvinna i 65-årsåldern. Enligt polisen handlar det om brott i nära relation. En man i 30-årsåldern greps under torsdagsmorgonen i Åtvidaberg.

– En man är gripen misstänkt för försök till mord och brottet har sannolikt skett i deras gemensamma bostad. Mannen greps en bit därifrån, säger Kristian Malzoff, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Inga livshotande skador

En kvinna i 65- årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans, men enligt polisen ska kvinnan inte ha livshotande skador.

Åtvidaberg

– Hon är allvarligt skadad, säger Kristian Malzoff.

Vad är det som gör att ni utreder händelsen som försök till mord?

– Det handlar om mannens uppsåt, säger Kristian Malzoff.

Mannen hade skador när han greps och fördes därför till sjukhus, uppger polisen. Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Anhölls på torsdagseftermiddagen

Enligt en bulletin från Region Östergötland är både mannen och kvinnan allvarligt skadade och är kvar på sjukhuset för observation.

På torsdagseftermiddagen anhölls mannen av jouråklagare Erik Gunneland Dahlbäck.

– Han har förhörts och nekar till brott, säger Erik Gunneland Dahlbäck.

Kan du säga något mer om omständigheterna i fallet?

– Nix.

Senast på söndag ska åklagare fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet