Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sousan Massi Nylander är enhetschef på Ria Center, Hela människan. Bredvid står Fredrik Welöf, ordförande i stiftelsen Omsorgsjul. Foto: Daniel Díaz/SVT

”En person på gatan är en person för mycket”

Publicerad

En solig höstdag bjuder Ria Center i Norrköping på festlig lunch för sina besökare. Detta för att uppmärksamma De hemlösas dag, som instiftats av föreningen Omsorgsjul.

Det bjuds på lunch och tårta för besökarna. Nils ”Bonne” Gustafsson – en av Rias besökare – är upprymd över arbetet de gör.

– De enda som gör något för de utstötta i samhället är Ria, säger Nils ”Bonne” Gustafsson.

I videon ovan kommenterar Nils hur läget för hemlösa kan förbättras.

Enhetschefen på Ria Center är Sousan Massi Nylander. Hon bekräftar att situationen för utsatta personer har förvärrats.

– En person på gatan är en person för mycket, konstaterar hon.

Sousan Massi Nylander är enhetschef på Ria Center, Hela människan. Bredvid står Fredrik Welöf, ordförande i stiftelsen Omsorgsjul. Foto: Daniel Díaz/SVT

De hemlösas dag

Föreningen Omsorgsjul i Norrköping instiftade De hemlösas dag som brukar uppmärksammas den artonde tillsammans med Ria-center. Internationellt belyses hemlöshetsdagen den tionde oktober, något som Svt Öst tidigare rapporterat om.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.