Polisbil med blåljus i mörker Foto: Stina Stjernkvist /TT

En skadad efter stenkastning mot flera bilar i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen ska flera bilister ha blivit utsatta för stenkastning på Söderleden i höjd med Hageby i Norrköping.

– Vi har flera bilister som har ringt in till oss och fler kommer säkert ringa, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen ska bland annat ett par ha fått in en sten genom vindrutan, vilket resulterade i att en person skadades.

– Vi har inte fått in några allvarligare personskador. Men en person fick lättare skador i en hand och fick glas i ansiktet. Personen behövde inte ambulansssjukvård, säger Thomas Agnevik.

Norrköping

”Återkommande problem”

Polisen uppger att stenarna troligtvis kastats från en gångbro över Söderleden.

– Det har hänt tidigare och är ett återkommande problem, men inte i den här omfattningen tidigare vad jag känner till, säger Thomas Agnevik.

Polisen uppmanar trafikanter som blivit utsatta att ringa till dem och de är även intresserade av iakttagelser som kan ha gjorts i samband med händelsen.

– Det är fruktansvärt otäckt och farligt naturligtvis. Det är bara en ren tillfällighet att det inte blev allvarligare personskador, säger Thomas Agnevik.

Sammanlagt har polisen fått in sju anmälningar om skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet