Foto: Crelle Photography, Tekniska verken

Livshotande skadad efter arbetsplatsolycka i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på torsdagen drabbades en man i 40-årsåldern av livshotande skador efter en fallolycka på Gärstadverket i Linköping. Mannen fördes till Universitetssjukhuset där han opererades akut.

Mannen är hemmahörande i Norrköping och enligt en bulletin från Region Östergötland är hans tillstånd kritiskt. Han vårdas nu på intensivvårdsavdelningen.

Enligt polisen så har mannen fallit cirka 20 meter. De har dokumenterat olycksplatsen och hållit förhör. Polisen kommer att skriva en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka och har startat en utredning.

Linköping

”Varje arbetsplatsolycka är en för mycket”

Tekniska verkens pressjour berättar att den drabbade är en entreprenör som anlitats av Tekniska verken för underhållsarbeten. Olyckan är anmäld till arbetsmiljöverket och Tekniska verken har påbörjat en intern utredning, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi arbetar systematiskt med vår arbetsmiljö och varje arbetsplatsolycka är en för mycket. Våra tankar går nu till den skadade, hans anhöriga och hans arbetskamrater, säger Michael Fahlström, affärsområdeschef Bränslebaserad Energi på Tekniska verken, i pressmeddelandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet