Cykelförrådet utanför fastigheten på Ådalagatan är som bortblåst efter den kraftiga explosionen. Foto: Google Earth/ SVT/ Mikko Lindskog

Svagare misstankar för explosionen i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Misstankarna har försvagats mot de personer som anklagats för att ha orsakat den kraftiga sprängningen i Linköping i början av juni.

Explosionen i centrala Linköping den 7 juni orsakade stora skador på flera bostadshus. Fasader, fönster och balkonger till ett hundratal lägenheter förstördes men som tur var skadades ingen person allvarligt.

Den 5 juli kom uppgifter om att det var minst en person som var skäligen misstänkt för explosionen i Linköping. En omfattande utredning har genomförts under ledning av en åklagare, men polisens utredning har medfört att misstanken försvagats för de tidigare skäligen misstänkta.

Explosionen i Linköping

Åklagarens beslut

Eftersom personerna inte längre är skäligen misstänkta har utredningen återförts till polisen.

– Vi hade ett par skäligen misstänkta men utredningen har gått åt det hållet att det inte föreligger skälig misstanke längre. Och då har jag skickat tillbaka det till polisen i samråd med utredarna. Det är mitt beslut, säger åklagare Britt-Louise Viklund till TT.

Fortfarande intressanta

Utredningen kommer att fortsätta, och personerna är fortfarande av intresse i utredningen.

Polisen söker fortfarande kontakt med personer som kan lämna upplysningar om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet