Foto: Fredrik Sandberg/TT

Extra pengar i kompensation för kortare semester

Uppdaterad
Publicerad

Medarbetare inom Region Östergötland som inte kommer att kunna få fyra veckors semester under sommarmånaderna föreslås nu kompenseras med extra pengar och höjt friskvårdsbidrag.

Regionstyrelsen väntas fatta beslut i nästa vecka och bakgrunden till satsningen är vårens arbete med covid-19 utbrottet som orsakat stor belastning inom hela regionen.

Medarbetare i vissa verksamheter kommer inte kunna få fyra veckors sammanhängande semester under perioden juni till augusti. Minst tre veckor får alla medarbetare, skriver Region Östergötland, i ett pressmeddelande.

Den som tvingas flytta sin fjärde semestervecka till i höst föreslås få en extra kompensation på 1 600 kronor per dag, utöver den extra ersättningen som regleras i kollektivavtalet.

Extra kompensation för framskjuten semester

– Jag har full förståelse för att de medarbetare som tvingas skjuta på sin fjärde semestervecka till i höst är besvikna. Därför inför vi en extra kompensation för varje framskjuten semesterdag, säger regionrådet Alexander Höglund (L), 1:e vice ordförande i regionstyrelsen.

Det föreslås även en höjning av friskvårdsbidraget från och med 1 juli 2020 med 1 500 kronor till 3 500 kronor per medarbetare och år. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet