Jessica Hallros vd Vadstena turism- och näringsliv Foto: Privat

Extra stöd till näringslivet i Vadstena

Uppdaterad
Publicerad

Många verksamheter märker av minskade intäkter och har tvingats till besparingar. Vadstena kommun vidtar liksom många andra kommuner åtgärder för att mildra konsekvenserna och stötta lokala företagare.

– Det är ansträngt som på många andra håll. Man får hitta nya vägar då kunderna inte kommer till butikerna, säger Jessica Hallros, vd Vadstena turism- och näringsliv.

”Duktiga på att hitta nya tillvägagångsätt”

Samtidigt som det är tufft vill Jessica Hallros lyfta att företagarna är duktiga på att hitta nya vägar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

– Man bokar tider med sina kunder, man bokar hemleverans och så vidare, säger hon.

Vad gör ni då för att stötta?

Dels så försöker vi berätta om vad man kan göra. Det handlar mycket om information, så att inte systemet ska stanna upp. Att försäljningen ska kunna pågå så gott det går, säger Jessica Hallros.

Det handlar även om vägledning, säger hon vidare.

– Det är en viktig roll att lotsa de som behöver någon att prata med. Hänvisa i systemet till de regionala och nationella stödinsatser som finns, säger Jessica Hallros.

Uppmanar till lokal handel

På kommunen sajt uppmanas invånarna att fortsätta handla lokalt.

– Handlar vi inte så får inte företagen några intäkter. Och då finns de inte kvar, när vi sen kan gå ut och handla igen, säger Jessica Hallros.

Samtidigt vill Jessica Hallros lyfta att det är en fördel med handel i den lilla staden.

– Här i Vadstena kan man gå på stan utan att trängas. Man kan gå ut, vi har nära till naturen, så på så sätt är det bra att vara en liten stad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet