Fängelse efter knivhot och misshandel av gravid kvinna

Publicerad

En 35-årig man hemmahörande i Linköping har dömts till ett års fängelse för misshandel och olaga hot. Han hotade döda sin före detta sambo och höll en kniv mot hennes hals. 35-åringen döms också för att ha hotat en busschaufför till livet.

Misshandeln ägde rum i kvinnans lägenhet i Åtvidabergs kommun 29 maj i år. Den dömde och kvinnan hade tidigare haft ett förhållande och hon var vid tillfället gravid. Händelserna i maj har sin upprinnelse i svartsjuka från mannens sida då han menar att kvinnan tidigare varit otrogen.

35-åringen blev efter viss ordväxling så arg att han knuffade och slog kvinnan. Hon slog huvudet i badkaret och mannen slog henne i ansiktet upprepade gånger efter att ha tvingat ner henne på golvet. Misshandeln och skrik från lägenheten fick grannar att larma polis till platsen.

Åtvidaberg

Hotade busschaufför

Tingsrätten bedömer kvinnans berättelse som trovärdig och det sammantaget med vittnesuppgifter samt skadornas dokumentation i rättsintyg ledde till en dom på ett års fängelse. Mannen döms också för olaga hot mot en busschaufför i mars i år.

35-åringen förekommer sedan tidigare under sex avsnitt i belastningsregistret. I mars 2015 dömdes han också för misshandel.

Utöver fängelsedomen ska han betala 43 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åtvidaberg

Mer i ämnet