Med specialutrustning kan tjuvar scanna av signalen från en bilnyckel placerad strax innanför dörren. Foto: arkiv/övervakningskamera

Liga som stal prestigebilar dömdes till fängelse

Publicerad

Tre män dömdes idag till fängelse efter att ha stulit BMW-bilar, huvudsakligen i Östergötland och Sörmland.

En av biltjuvarna döms till två år och två månaders fängelse och de två andra till två års fängelse. Två av männen förbjuds också att återvända till Sverige under en period av tio år. Norrköpings tingsrätt meddelade domen under fredagen.

Ligan hade inriktat sig på bilar av märket BMW och stal ofta bilarna i villaområden. Signalen från bilens nyckel scannades och sedan kunde den aktuella bilen såväl öppnas som startas.

Scanningen kunde göras från utsidan av bilägarens hus. Bilarnas värde varierade från 169 000 till 930 000 kronor. Huvudsakligen har tjuvarna letat efter bilar i Östergötland och Sörmland.

Hade specialutrustning

Bland de saker som polisen hittade hos tjuvarna fanns just speciella apparater för att kunna scanna och kopiera bilnycklar. Dessutom hittades falska registeringsbevis, tillverkade för att passa till de stulna bilarna.

Männen greps i samband med ett misslyckat stöldförsök i Norrköping i mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet