Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Farligt utsläpp på skola i Mjölby – en till sjukhus Foto: Jeppe Gustafsson

Farligt utsläpp på skola i Mjölby – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid lunchtid som polisen larmades via SOS om ett utsläpp av något okänt ämne på Dackeskolan i Mjölby. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen och skolan är utrymd.

Två personer ur skolans personal har förts med ambulans till sjukhus, skadorna ska enligt polisen initialt inte vara allvarliga.

Larmet inkom till SOS klockan 13.25 och det ska handla om ett läckage.

– Vi har gått in med kemdykare som har speciella dräkter. I nuläget är det oklart vad det är för ämne som läckt ut och precis var på skolan det skett, säger Christian Lind, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

RTÖG har för närvarande sex enheter på plats. Enligt dem ska det inte vara några fler skadade än de som förts till sjukhus.

Christina Lohman, verksamhetschef gymnasieskola och vuxenutbildning i Mjölby kommun berättar att hon varit på skolan som har utrymts.

– Det jag vet i nuläget är att det är ett läckage, att skolan har utrymts och att en person har förts till sjukhus.

Texten uppdateras.

Är en gymnasieskola med yrkesprogram som också är nationella. De utbildar bland annat guldsmeder, avancerade svetsare, fordonsmekaniker, lackerare, nätverkstekniker, elektriker, husbyggare, kockar, serveringspersonal och finsnickare.

Källa: Mjölby kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mjölby

Mer i ämnet