Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Om Matilda Forsberg, på Arena Grosvad i Finspång, hade nog med simlärare skulle hon kunna ha betydligt fler simkurser. Efterfrågan på simskola är stor. Foto: SVT

Färre i simskola under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

I Finspång har simskolan kunnat hållas igång under pandemin, men med betydligt färre deltagare. Den simträning, som alla behöver för att hålla uppe simkunnigheten, har dock uteblivit.

En simhall kan vanligtvis vara rätt stimmig. Barn som leker och ljud som studsar mot allt kakel. Under pandemin har simhallar som regel varit stängda.

I Finspång har simhallen varit stängd för allmänheten, skolor och föreningar har kunnat nyttja den. Simskolan har också haft verksamhet, men i mindre omfattning än vanligt. Det har till och med blivit kö. Alla har inte kunnat erbjudas plats.

– Det svider ju i hjärtat. Man skulle vilja kunna öppna upp fler kurser, säger Matilda Forsberg, som arbetar på Arena Grosvad.

Ingen mängdträning

Att simskolan ändå har kunnat vara igång är förstås bra. En stor nackdel är dock att mängdträningen inte har kunnat genomföras. Det egna badandet med familjen är ofta ett nödvändigt komplement till simskolan.

Livräddningssällskapet brukar också säga att simkunnighet är en färskvara, för alla. När nu badsäsongen startar så gäller det att vara försiktig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Finspång

Mer i ämnet