Foto: Kalle Lundstedt/Race Magazine

Femteplats i lag-VM i enduro

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna i lag-VM i enduro knep en femteplats totalt efter sex dagars körning i Chile. Två tredjedelar av laget består av systrarna Reimander från Vikbolandet.

Svenska enduroförare är vana vid mörker, lera och kyla. Så såg det inte alls ut vid årets upplaga av International Six Days Trophy, som också kallas lag-VM i enduro. Runt den chilenska orten Vina del Mar var det istället ett hårt och dammigt underlag, vilket kanske låg bakom att topplagen kom från Australien och USA.

Fjärde och femte var bästa dagarna

Martina och Emilia Reimander, från Östergötland, körde tillsammans med Amanda Elwin ursprungligen från värmländska Grums. Bästa resultaten kom dag fyra och dag fem. Fjärde dagen körde Martina till sig en åttonde plats och Emilia blev tia individuellt. Dag fem var alla tre förarna uppe och slogs om topp tio-placeringar. Amanda Elvin slutade nia med Martina på en tionde plats och Emilia var elva.

Sett över hela tävlingen kan man säga att svenskorna mer eller mindre abonnerade på femteplatsen. Efter dag fem hade man först en fjärdeplats i totalställningen, men efter protester från Frankrike så blev det ändå en femteplats totalt efter sex dagars tävlande.

I herrarnas World Trophy kom det svenska laget totalt på en åttonde plats. Killarnas juniorlag slutade sexa och bästa svenska placering kom i klubbklassen där Team Östra körde till sig en tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.