Final går före höftproblem

Uppdaterad
Publicerad

I morgon börjar finalspelet för de regerande svenska mästarna Linköping. I bäst av tre matcher möter laget AIK.

Linköping som bara förlorat en enda av säsongens 31 matcher i Riksserien förväntas starta med målvaktsstjärnan Kim Martin Hansson, trots hennes höftproblem.

Linköping inleder borta under onsdagen mot ett AIK som man slagit i samtliga fyra möten lagen emellan denna säsong.

Matcherna har dock varit jämna.

– Jag vet att vi har goda chanser om vi spelar som vi ska, men vet att det kommer att bli tufft. AIK har ett bra lag, så det kommer att bli en bra match, säger målvakten Kim Martin Hansson till Östnytt.

Kim Martin Hansson har dragits med hötproblem på senare tid och stod över den första semifinalmatchen mot Leksand. Trots ömmande höft så tror hon ändå på spel i morgon.

– Den har varit sliten en lång tid och blivit ännu mer sliten nu, men som det ser ut nu så kommer jag kunna spela i morgon, säger Kim Martin Hansson till Östnytt.

Returmatchen spelas i Linköping på lördag och skulle det stå 1-1 i matcher då, väntar en helt avgörande finalmatch i Linköping på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.