Finn Bengtsson (M). Foto: Fredrik Persson / TT

Finn Bengtsson (M) gör comeback i politiken

Publicerad

Finn Bengtsson från Norrköping är åter ett av namnen på den lista som Moderaternas nomineringskommitté presenterar. Inför valet 2018 valde han att hoppa av eftersom han var kritisk både till hur han behandlats av partiets valberedning och Decemberöverenskommelsen.

– Jag har alltid stått bakom partiets grundläggande ideologi och jag tycker också att Ulf Kristersson är en bättre partiledare än några av de tidigare. Det känns mer motiverat att försöka vinna röster med honom vid rodret, säger Finn Bengtsson (M).

Att han valde att hoppa av riksdagspolitiken inför förra valet berodde bland annat på att han var missnöjd med hur han behandlades av valberedningen.

Norrköping

– Jag hamnade på valbar plats i provvalet, men petades ner av valberedningen.

Sjukförsäkringen

Nu gör Finn Bengtsson bedömningen att han har goda chanser att nå valbar plats.

– Jag fick tredje flest röster av de tio toppkandidaterna.

Om han når riksdagen är en översyn av hälso- och sjukvårdens finansiering en av de punkter han kommer jobba för att förändra.

– Jag har varit i Nederländerna och titta på deras system och det tycker jag verkar bra. Dessutom vill jag se en förändring av förhållandet mellan regionerna och staten.

Kommitténs förslag i lottad ordning

Joanna Sjölander, Norrköping

Susanne Nordström, Linköping

Anna Nilsson, Valdemarsvik

Milad Haddad, Linköping

Viktoria Sköld, Linköping

Finn Bengtsson, Norrköping

Andreas Norlén, Norrköping

John Weinerhall, Linköping

Jörgen Rundgren, Norrköping

John Widegren, Ödeshög

Källa: Moderaterna Östergötland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet