Foto: Sofia Hellstedt

Finspång vann ”Vi håller rent” i år

Uppdaterad
Publicerad

Finspång tog förstaplatsen i årets upplaga av Vi håller rent. Vinsten baseras delvis på att 64 procent av invånarna mellan 1 och 18 år deltog.

Kampanjen arrangeras årligen av Håll Sverige rent och syftet är att rensa riket från skräp. Att vinsten i år går till Finspång beror också på att kommunen arrangerade ”många bra aktiviteter”, enligt Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige rent.

”Uppväxande generationen nyckeln”

– Vi är oerhört stolta över engagemanget hos våra barn, ungdomar och pedagoger. För att lyckas hålla Finspång rent och fint även i framtiden är den uppväxande generationen nyckeln till lösningen, säger samhällsbyggnadsrådet Hugo Andersson (C), i ett pressmeddelande.

Finspång

Priset blir en konsert med Electric Banana Band och bröderna Norberg och den hålls 7 september. Vinnaren har tagits fram av en jury utsedd av Håll Sverige rent.

Totalt deltog 690 647 personer, varav 601 233 barn, i kampanjen. I Finspång deltog 2 745 barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finspång

Mer i ämnet