Linköping VC tvingas lägga ner. Coronapandemin blev nådastöten för klubben när pengarna nu tagit slut. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Fjolårsmästaren lägger ner – pengarna slut

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings Volleyboll Club vann SM-guld så sent som 2019. Men efter ett 2020 där SM-slutspelet ställdes in gick de miste om intäkter på närmare en halv miljon kronor och nu har pengarna tagit slut förr herrlaget som lämnade in ett formellt besked till svenska volleybollförbundet med begäran att dra sig ur elitserien, rapporterar Corren.

I stället siktar LVC på att börja om i division 2.

– Vi omsätter cirka 2-2,5 miljoner kronor, så 500 000 är väldigt mycket pengar för oss. Vi har inte längre något att erbjuda till svenska spelare som kommer hit och har såklart inte heller möjlighet att ta hit utländska spelare som vi har gjort tidigare. Att vi nu går ut med att vi lägger ner ger våra spelare en chans att hitta nya klubbar, säger ordförande Bosse Kindgren till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet