Linköpings universitet öppnar upp för flera hundra extra utbildningar till hösten. Foto: Linköpings universitet

Fler antagna till universitetet till hösten 2020

Publicerad
Under onsdagen kom antagningsbeskeden till de som sökt utbildningar till hösten. Linköpings universitet rapporterar en ökning av både förstahandssökande och antagna till hösten 2020.

Enligt den första antagningen kommer 14 042 nya studenter komma till Linköpings universitet till hösten. Det är en ökning med 956 studenter eller drygt sju procent jämfört med förra året. Universitetet meddelar också att antalet förstahandssökande också ökar – med omkring åtta procent.

Ökar med elva procent

Totalt hade universitetet i år 26 543 behöriga sökande till program, varav 8 276 sökt Liu i första hand. Det är en ökning från fjolåret med drygt elva procent.De antagna har till senast 24 juli på sig att tacka ja eller nej till sin plats. Efter det får reserverna en chans och det andra urvalet presenteras den 30 juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet