I klippet pekar Stefan Källman från Hyresbostäder ut grönområden i städerna som en viktigt faktor när värmeböljorna blir vanligare. Foto: Ulf Persson/SVT

Fler värmeböljor kräver inga akuta åtgärder i bostäder

Uppdaterad
Publicerad

Hyresbostäder har gjort en sårbarhetsanalys av alla sina fastigheter, när det gäller översvämningar och värmeböljor, tillsammans med Linköpings universitet. Men trots den ökande risken för mer värmeböljor i och med ett varmare klimat, så ser det kommunala bostadsbolaget i Norrköping ingen behov av några större åtgärder i nuläget.

– Det handlar om att att följa utvecklingen. Det viktiga är att jobba med de här frågorna som en naturlig del av sin verksamhet och anpassa sitt fastighetsbestånd till klimatförändringarna, säger Stefan Källman chef för projekt och inköp vid Hyresbostäder. Bolaget som har nästan 10 000 lägenheter i Norrköping.

I klippet ovan utvecklar han sitt resonemang.

För varmt i lägenheten är inget hon märkt av än. Däremot hör hon klagomål i området på det motsatta – kyla. Åsa Bäckman har bott i Ljuraområdet i Norrköping i 40 år. Hör henne i klippet ovan. Foto: Ulf Persson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet