Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Fler volontärer ska göra Bråvallafestivalen tryggare

Publicerad

Förra året var trygghetsorganisationen Nattskiftet på Bråvalla Festival för att hjälpa till med att ge festivalbesökarna en tryggare väg tillbaka sina tält. Även i år kommer man finnas på plats – nu med hundra Nattkompisar.

– Efter att Nattskiftet förra året blev så uppskattade ville vi gärna bjuda in dem igen och utöka deras synlighet på festivalen. Tillsammans med Nattskiftet arbetar vi för en festivalmiljö där alla ska känna trygga, oavsett var de är och vilken tid på dygnet det än är”, säger Kajsa Apelqvist PR- och pressansvarig på FKP Scorpio i ett uttalande.

Storsatsningen på Bråvalla gör att Nattskiftet nu söker nya Nattkompisar som vill vara med och göra festivalen tryggare.

– Vi hoppas på att kunna finnas i fler städer så småningom, så Bråvalla Festival är ett perfekt tillfälle att både hjälpa till och leta lokala Nattkompisar, alltså volontärer. Just nu söker vi personer som vill vara med i kampen mot våld och sexuella övergrepp genom att bli Nattkompis och skapa trygghet under festivalen med oss på Nattskiftet, säger Lisen Andréasson Florman, grundare och verksamhetschef för Nattskiftet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bråvallafestivalen i Norrköping

Mer i ämnet